„Az órák keretein belül különböző tanulás-módszertani ötleteket kaptam, illetve az eddig megszokottól eltérő megközelítésekkel és kérdésekkel könnyebben tudtam definiálni a saját kis „japános utam”. Továbbá a sensei rávezetett a nyelvtanulás komplexitására, ami köthető a stabil öntudathoz és az élet más területein is fontos személyes készségek fejlesztéséhez is. Így végső soron egy tartalmas személyiség, illetve karrier tréningben is részem lehetett, ami jelentősen meghatározta a tanuláshoz, mint fontos formáló folyamathoz való hozzáállásom. Tehát bárkinek tudom ajánlani Györkei sensei óráit, bármilyen fejlődési célokról legyen is szó!”

Évi

 

 

"A japán szakon sokszor nem sikerült jól megértenem a nyelvtant, vagy nem jutott elég időm az egyéni elsajátításra, így Mátéhoz fordultam segítségért. Reménykedve, és kicsit félve érkeztem a vele való japán magánórára, viszont elégedetten és felturbózva távoztam. Mindig személyre szabottan és érdekes magyarázatokkal segített a japán nyelv megértésében és elsajátításában. Nem csak elmagyarázta, de a kreatív módszereivel és egyszerű magyarázataival közelebb is hozta hozzám a japán nyelvet és kultúrát is."

Ági

 

 

 

„Kizárólag jó emlékeim vannak Máté óráiról. Rendkívül sokat segített az alapok lefektetésében és megértésében, nyelvtani magyarázatai egészen a mai napig eszembe jutnak. Nem csak a japán nyelvvel kapcsolatos problémák tisztázásában, hanem a nyelvtanulás során jelentkező gondok, aggályok eloszlatásában is rendkívül sokat segített. Emellett roppant szórakoztató volt minden óra, így a falióra bámulása helyett a japán nyelvre koncentrálhattam. Emlékszem, N3 szintű nyelvvizsgára készültünk együtt, amelyet egyszerű, nagyszerű, könnyen érthető magyarázatainak köszönhetően sikeresen le is tettem. 10/10.”

Brigitta

 

 

"Még 2015 kezdtem el az ELTE-n a japán szakot és a kezdeti sikerek ellenére elértem egy szintet, ahol egyszerűen megakadtam. Máté sokat segített, hogy túllépjek ezen az akadályon és javuljon a japán tudásom. Jelenleg a Josai International University ösztöndíjasaként tanulok egy évet Japánban, és Máté segítsége nélkül nem lettem volna képes ilyen gyorsan és könnyedén elérni ezt a célt."

Csaba

 

 

 "Máténál tapasztaltam először, hogy úgy tanítanak egy nyelvet, hogy a nyelvtan mögött húzódó mélyebb mechanizmusokat is elmagyarázzák, így a nyelvtan nagy része egy logikus egésszé tud összeállni a fejemben, ezáltal a sokkal kevésbé lesz magolós azt megtanulni."

Bence

 

 

 

 

„Már lassan két éve járok Mátéhoz japánra és csak ajánlani tudom. Tetszik a lelkesedése a nyelv iránt, és nagyon életszerűen magyarázza a nyelvtant. Arról nem is beszélve, hogy rengeteget gyakoroltatja az adott anyagot, így biztosan megjegyzem - ezt pedig, mint angol tanár nagyon tudom értékelni. Szóval, ha jó hangulatú és tartalmas órákon szeretnél részt venni, akkor itt a lehetőség!”

Anita

 

 

 

 

 „Az órái nagyon élvezetesek, érdekesen tanít és érhetően is. Ha kérdésem volt akár egyetemi tanulmányaimról, akkor is segítségemre volt. Érezhető volt a fejlődésem, ahogy elkezdtem az óráira járni, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Máté

 

 

 

 

„Régi álmom volt, hogy japánul tanulhassak, így találtam meg Mátét, akit mindenki csak ajánlott. Az első órától kezdve az én igényeim szerint volt alakítva minden: A tananyag, a tanulás sebessége, minden. Ha megakadtam valamiben, mindig segített új gyakorlatok összeállításával, vagy új tanulási módszerek bevezetésével.”

Patrik

 

 

 

 

"Mátéval gyorsan megtaláltuk a közös hangot: Rugalmas az órabeosztás, és nagy türelemmel válaszol minden kérdésemre. Ha kell, százszor is elmagyarázza azokat a tananyagokat, melyeket nem értek."

Anna

 

 

 

 

 

"Máté sensei a végletekig elmegy a tanítás nevében, az érzékletes magyarázatok kedvéért még mangát is rajzol a táblára, melyek már önmagukban is rendkívül beszédesek."

Ricsi

 

 

 

 

 

"Máté mindig igyekezett a japán órákat érdekessé és személyre szabottá tenni. Miután kiderült, hogy szeretek énekelni, japán popszámok fordításával gyakoroltuk a nyelvet."

Balázs

 

 

 

 

 

„Máté egy széles látókörű és sok éves tapasztalattal rendelkező tanár, aki az óráin türelmesen és érdekesen adja át az anyagot. Én nagyon szerettem Vele japánt tanulni.”

Péter

 

 

 

 

 

„Az egyetemi órák keretein belül nem mindig merünk rákérdezni dolgokra, mert félünk, hogy rossz fényt vetne ránk, ha valamit még nem tudunk. Itt azonban mindent meg mertem kérdezni, és ha kellett, akkor ötször is el lett magyarázva, ami által egy biztosabb tudásra tehettem szert. Hibáink által ugyanis többet tudunk tanulni, s könnyebb egy olyan környezetben hibázni, ahol tudod, hogy segítséget kapsz.”

Zsófi

 

 

 

 

„Én munka mellett csak hobbiként ismerkedem a japán nyelvvel, nekem sokat segít Máté egyénre szabott tanmenete és türelmes hozzáállása. Alaposan oktat és kér számon, amíg nem megy valami, arra folyton visszatér, így segítve a gyakorlást is.”

Gábor

 

 

 

 

 

„Én kb. 2 éve tanulok japánt Máténál. Az óráin, amellett hogy, tanulhatom a nyelvet, amit nagyon régóta szeretnék mindig nagyon jó a hangulat, Főleg ha új nyelvtant veszünk és jön a példáival… Mindig valami spontán, de hétköznapi szituációt talál ki, és ha a tér engedi, akkor el is játssza azokat. Ha meg nem, akkor csak szimplán hangsúllyal és kisebb gesztusokkal adja elő… Elég szórakoztató, és emiatt könnyen megragad. Az is mély nyomott hagyott bennem, (pozitív értelemben természetesen) amikor kanjikat gyakoroltunk. A vonássorrend fontos ezért nagy gesztusokkal, egy partvisnyéllel elkezdtünk majdhogynem táncolni a szobában. De még most is emlékszem, hogy kezdésnek az „idő” és a „macska” kanjiát írtuk le.”

Ancsi


 

„Ajánlom mindenkinek Máté óráit, mert a magyarázataival nem csupán sablonokat gyakoroltat be, hanem a nyelvtan gyökeréhez levezet; megmutatja, és megérteti azt. Az egész mozgatórugóját világítja meg, hogy miért működik úgy, ahogy működik. Nincsenek elvarratlan szálak, nincs olyan magyarázat, hogy „ez így van, mert csak”. Minden letisztultan el van magyarázva, így a magolást felváltja a gondolkodás. Óráinak különleges hangulata van, a tanár-diák viszony ellenére baráti, így kellemes órákra lehet Máténál számítani. Mindemellett nagy áldás, hogy a diák maga állíthatja össze a saját órarendjét. Ritka, hogy egy diáknak ekkora szabadsága legyen az óra időpontjainak egyeztetésnél.”

Zoé

 

 

"Máté kiváló pedagógia érzékkel rendelkezik. Nemcsak szakmailag tanultam sokat tőle, hanem metodikájából is sokat profitáltam."

István