Egynapos budapesti japán nyelvi kurzusok általános leírása

Minden japán nyelvet tanuló diák tudja, hogy nem elegendő a nyelvtani szerkezetek pontos ismerete, hanem az egyes szerkezetek élő szóban történő begyakorlása, és a társalgási képesség megszerzése is nélkülözhetetlen. Ezeken az egynapos, budapesti japán nyelvkurzusokon más diákokkal együtt, közösen csiszolhatjátok nyelvi képességeiteket. Egy különböző tudásszinttel rendelkező diákok vegyes csoportjában tanulhattok közös erővel, ugyanis ezeken a kurzusokon nem egy-egy tudásszintnek megfelelő nyelvtant veszünk majd át, hanem kimondottan kommunikációs gyakorlatot kívánunk szerezni a különféle témakörökön keresztül.

Mi történik egy ilyen kurzuson?
trning 001Egy ilyen hétvégi egynapos kurzuson több diák gyűlik össze, akik adott esetben különféle tudásszintet képviselnek. Ezek a diákok egyetlen csoportba rendeződve közösen ismerkednek meg egy-egy hasznos japán nyelvi témakörrel, amely alapvetően kommunikációs témakört jelent. Ilyen témakörök például az önmagam bemutatása, a vásárlás/rendelés, az ügyintézés különféle szituációkban, a találkozó-egyeztetés, a vendégeskedés, a vendégfogadás, a levélírás, a telefonálás, az orvossal való egyeztetés, az utazás, stb.
Mindezeken kívül olyan nyelvi témakörökkel is foglalkozunk, amelyek egy-egy nyelvi kifejezésmódot kívánnak megerősíteni a diákokban. Például a feltételes módok használata, vagy éppen az úgynevezett tiszteleti nyelv használata, stb. Ezután a diákok közösen gyakorolják az adott témakört egy társalgási szituációban, mindenki a maga tudásszintjének megfelelően. Az egyes témakörök ugyanis úgy kerülnek átadásra, hogy abban mindenki megtalálja a saját szintjéhez illőt, legyen szó akár kezdő, akár haladó diákról.

Milyen a kurzus csoport-dinamikája?
jobb 001A kurzus kimondottan csoportos képzésnek minősül, és minimum 10 fő részvétele szükséges ahhoz, hogy megrendezésre kerüljön, de átlagosan 15 fő részvételére lehet számítani. A kurzusra látogató diákok kölcsönösen elfogadják egymás különböző tudásszintjét, közösen fejlődnek, és támogatják egymást. A kurzusokon kialakult tanulócsoport elfogad minden tagot, legyen bármilyen alacsony is tudásszintje. Ugyanakkor minden tag bátran részt vesz a közös munkában, és igyekszik tanulni társaitól. Ebédünket módunkban áll közösen elkölteni, egy közeli, diákok számára is elérhető árakkal rendelkező étteremben. A kurzusokat végig baráti, vidám hangulat jellemzi, ahol mindenki szabadon kibontakoztathatja nyelvi képességeit. A kurzusokon – a nyelvi magyarázatokat kivéve – lehetőség szerint végig japán nyelven történik a kommunikáció.

Mikor és hol vannak a kurzusok?
Ezek az egynapos kurzusok Budapesten, egy előre foglalt teremben történnek megrendezésre, egy előre meghirdetett hétvégi napon, délelőtt 11 órától délután 16 óráig. Az ebédszünet 13 órától 14 óráig tart, így a kurzus 4 óra intenzív japán nyelvű foglalkozást, valamint 1 óra közös ebédszünetet tartalmaz. Az egyes kurzusok alapvetően Facebook-eseményként kerülnek meghirdetésre, ezért érdemes követned engem Facebook-on is.

Mi a kurzuson való részvétel feltétele?
Bárki részt vehet, aki szívesen fejlesztené japán nyelvű kommunikációját. Ne aggódj amiatt, hogy kezdő, vagy bátortalan vagy! Segítek abban, hogy sikerélményeket szerezz, és óriási fejlődésnek éld meg a napot! Egy-egy ilyen kurzus ára 8000 Forint fejenként.

 

Tárhelyszolgáltató: MikroVPS

Az oldal adatai

Az oldal tulajdonosa: Györkei Máté
Telefon: 06-70 / 357-9213
Budapest, 1157. Kőrakás park 19.

 

 

Készítette: Kiss Zsolt

 

Please publish modules in offcanvas position.