Kanji tanulási módszerek - Alapvető gondolatok

Ebben a cikkben a kanjik tanulásának konkrét módszerein kívül számtalan értékes és eddig sehol el nem hangzott információt szeretnék megosztani. Mi a valódi oka annak, hogy gondjaink vannak a kanjik tanulásával? Hogyan lehet erre valós és örökérvényű megoldást találni? Mindez kiderül ebből az írásból.

A kínai írásjegyek (kanjik) – Alapvető tudnivalók

Kétségtelenül igaz, hogy egy magyar ember számára a kínai írásjegyek, más néven kanjik megtanulása okozza a legtöbb nehézséget a japán nyelvtanulás során. Ezért ebben az írásban olyan alapvető, ám rendkívül fontos információkat szeretnék megosztani, amelyek óriási áttörést okozhatnak azoknak, akik jelenleg is a kanji-tanulással küszködnek. Egy hamarosan következő cikkben pedig különleges kanji-tanulási technikákat fogok ismertetni.

A japán tanulásának kezdete

Mire számíts, ha belevágsz a japánozásba?

A japán nyelvtanulásról rengeteg, egymásnak ellentmondó hiedelem kering, ezért elsőnek is szeretném eloszlatni a tévképzeteket, másodszor pedig reálisan, valós adatokkal alátámasztani, hogy mire számíthat az, aki japán nyelvtanulásra adja a fejét.

Karrier-célok „japános” szemmel: Az alapok

Amikor az „átlagemberekkel” folytatott beszélgetéseink közben váratlanul kiderül, hogy japán nyelvet tanulunk, és hogy a jövőben valami „japános” dologgal szeretnénk karriert befutni, akkor legtöbbször azt a megrökönyödött kérdés kapjuk, hogy „De hát mit lehet a japánnal kezdeni?”. Nos, szerintem nagyon sok mindent.

Alkategóriák